Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι μουσικοθεραπείας με θέμα τα όρια στις σχέσεις και τους τρόπους επαφής, στον όμορφο χώρο του “Πάνω Σπίτι”. Σας περιμένουμε!
Λεπτομέρειες:
“Πόσο κοντά, πόσο μακριά;”
Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν βιωματικά τη μουσικοθεραπεία και να έρθουν σε επαφή με πτυχές του εαυτού τους μέσω της μουσικής. Χρησιμοποιώντας τη φωνή μας και τα μουσικά όργανα θα έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας, τις αισθήσεις μας, τα συναισθήματά μας, τους γύρω μας.
Στη συνάντηση αυτή εξερευνούμε τον εαυτό μας σε σχέση με τα όρια, τις αποστάσεις και τον χώρο που δημιουργούμε ανάμεσα στον εαυτό και στο περιβάλλον μας. Σε ποιο σημείο συναντιόμαστε; Με ποιον τρόπο κάνουμε επαφή; Πως διεκδικούμε τον ασφαλή μας χώρο;
Ημερομηνία & Ώρα Διεξαγωγής: Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 12:00 – 14:00
Τόπος Διεξαγωγής: 37 Λεωφόρος Αλεξάνδρας, 114 73 Αθήνα, Ελληνική Δημοκρατία
Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες: Στείλτε προσωπικό μήνυμα ή καλέστε στο 6945743771/ 6947871022. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Τιμή: 15 ευρώ
Βιογραφικό συντονιστών:
Όλια Παμπουκίδου
Η Όλια Παμπουκίδου γεννήθηκε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Είναι ψυχολόγος (Α.Π.Θ.), ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στη Συστημική-Οικογενειακή ψυχοθεραπεία και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Μουσικοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας. Πήρε πτυχίο Πιάνου από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στη Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου «ΕΛΠΙΔΑ», στο «Κέντρο Αυτισμού και Υποστήριξης Γονέων» όπου εφάρμοσε το θεραπευτικό παιχνίδι σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ατόμων με αναπηρία «Όνειρο Ζωής» και συνεργάστηκε με το ΚΕ.ΠΕ.Π «Ο Άγιος Δημήτριος» πραγματοποιώντας συνεδρίες ομαδικής μουσικοθεραπείας. Επίσης, συμμετείχε σε προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας στον τομέα των εξαρτήσεων, του Α.Π.Θ.. Έχει συνεργαστεί με το ΙΕΚ Ακμή και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και με Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων όπως η «Εστία Παπαγεωργίου» και ο «Άκτιος», παρέχοντας υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε άτομα της τρίτης ηλικίας και των οικογενειών τους. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε συνεργασία με το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, το θεσμό TedX του Πανεπιστημιού Μακεδονίας, το τμήμα Μουσικολογίας του Α.Π.Θ., τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία κ.α. Σήμερα συνεργάζεται με το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής της Αθήνας παρέχοντας σεμινάρια στον τομέα της Ψυχολογίας και πραγματοποιεί συνεδρίες ψυχοθεραπείας ατόμου, ζεύγους και οικογένειας.
Έλενα Πασούδη
Η Έλενα Πασούδη είναι μουσικοθεραπεύτρια και νοσηλεύτρια. Το 2015 αποφοίτησε από το τμήμα Νοσηλευτικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και το 2017 πήρε το πτυχίο της στο πιάνο από το Εθνικό Ωδείο με άριστα παμψηφεί και διάκριση δεξιοτεχνίας. Οι σπουδές της στη μουσικοθεραπεία, ξεκίνησαν αποφοιτώντας από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα μουσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 2018. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε πάνω στη μέθοδο του “Αναλυτικού μουσικοδράματος” της Dr. Ξανθούλας Ντακοβάνου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2019 στη Νευρολογική Μουσικοθεραπεία στο Robert F. Unkefer Academy for Neurologic Music Therapy στο Birmingham της Αγγλίας. Συνεχίζοντας τις σπουδές της, εξειδικεύτηκε στη φωνητική ψυχοθεραπεία της Dr. Diane Austin από το Music Psychotherapy Center in New York, η οποία χρησιμοποιεί ως κύριο μουσικό όργανο τη φωνή και έχει ως θεωρητικό υπόβαθρο την αναλυτική ψυχολογία (Carl Jung). Θεραπευτικά έχει εργασθεί τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό πλαίσιο με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Συγκεκριμένα έχει εργαστεί σε θεραπευτικά κέντρα, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης Αμεα, ειδικά σχολεία, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οργανισμούς πολιτισμού, κέντρα ημέρας και μουσικές σχολές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως μουσικο – ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό της γραφείο υποστηρίζοντας εφήβους και ενήλικες σε ατομικές συνεδρίες και συντονίζει σεμινάρια και workshop μουσικοθεραπείας. Παράλληλα συνεργάζεται με ιδιωτικά και μη κερδοσκοπικά κέντρα στο χώρο της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής. Είναι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ) και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή.
Την περίοδο αυτή εκπαιδεύεται στο Gestalt Foundation της Αθήνας.
Περισσότερες πληροφορίες στο https://musicpsychotherapy.net