Βιογραφικό

Έλενα Πασούδη
Μουσικο-ψυχοθεραπεύτρια
Νοσηλεύτρια

 

Προφίλ

Το 2015 αποφοίτησα από το τμήμα Νοσηλευτικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και εξασκώντας την επιστήμη μου συνειδητοποίησα πως ένιωθα την απώλεια της ανθρώπινης επαφής στη θεραπευτική διαδικασία καθώς και του βαθύτερου νοήματός της. Άρχισα να αναζητώ τρόπους θεραπείας, που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον ασθενή ως όλον και να καλύψουν τις βαθύτερες υπαρξιακές του ανάγκες, αντιμετωπίζοντας τη ψυχή και το σώμα σαν ένα…
Στο πλαίσιο αυτής της αναζήτησης και σε συνδυασμό με τη βαθιά αγάπη μου για τη μουσική, το ενδιαφέρον μου μετακινήθηκε προς τη μουσικοθεραπεία.

Το 2017 πήρα το πτυχίο μου στο πιάνο από το Εθνικό Ωδείο με άριστα παμψηφεί και διάκριση δεξιοτεχνίας.

Οι σπουδές μου στη μουσικοθεραπεία, ξεκίνησαν αποφοιτώντας από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα μουσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το 2018. Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα πάνω στη μέθοδο του “Αναλυτικού μουσικοδράματος” της Dr. Ξανθούλας Ντακοβάνου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2019 στη Νευρολογική Μουσικοθεραπεία στο Robert F. Unkefer Academy for Neurologic Music Therapy στο Birmingham της Αγγλίας.

Συνεχίζοντας τις σπουδές μου, εξειδικεύτηκα στη φωνητική ψυχοθεραπεία της Dr. Diane Austin από το Music Psychotherapy Center in New York, η οποία χρησιμοποιεί ως κύριο μουσικό όργανο τη φωνή και έχει ως θεωρητικό υπόβαθρο την αναλυτική ψυχολογία (Carl Jung).

Θεραπευτικά έχω εργασθεί τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό πλαίσιο με παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Συγκεκριμένα έχω εργαστεί σε θεραπευτικά κέντρα, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης Αμεα, ειδικά σχολεία, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οργανισμούς πολιτισμού, κέντρα ημέρας και μουσικές σχολές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία.

Αυτή την περίοδο εργάζομαι ως μουσικο – ψυχοθεραπεύτρια στο ιδιωτικό μου γραφείο υποστηρίζοντας εφήβους και ενήλικες σε ατομικές συνεδρίες και συντονίζω σεμινάρια και workshop μουσικοθεραπείας. Παράλληλα συνεργάζομαι με ιδιωτικά και μη κερδοσκοπικά κέντρα στο χώρο της ψυχικής υγείας και της ειδικής αγωγής.

Είμαι μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ) και της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) και κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος νοσηλευτή.

Για την επαγγελματική και προσωπική μου εξέλιξη, βρίσκομαι υπό προσωπική θεραπεία και εργάζομαι υπό συνεχή εκπαίδευση και κλινική εποπτεία.

Τέλος την περίοδο αυτή εκπαιδεύομαι στο Gestalt Foundation της Αθήνας.